Conferința Ziarul Financiar – Tendințe în piața rezidențială. HILS Development, printre participanți

Bogdan Bălașa, General Manager HILS Development a participat, în calitate de speaker, la Conferința ZF Tendințe în piața rezidențială 2024, unde a oferit răspuns la întrebarea „Cum și unde vom locui mâine?”.

Evenimentul a fost un prilej important pentru a aduce în prim-plan perspectivele și inovațiile care modelează industria imobiliară din București, precum și pentru a recunoaște excelența și implicarea dezvoltatorilor în acest domeniu, aflat în continuă evoluție. În cadrul conferinței, discuțiile au evidențiat persistența cererii pentru noi locuințe, în special în București și marile centre regionale, o cerere însoțită, însă, de provocări precum lipsa unui Plan Urbanistic General și reducerea suprafeței cu autorizare pentru construire.

 

Bogdan Bălașa: „Zona Pallady s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 10 ani, mai ales datorită prelungirii liniei de metrou M3”

 

Bogdan Bălașa a explicat puterea pe care dezvoltatorul cu 19 ani experiență în imobiliare a avut-o asupra evoluției zonei Pallady. Aceasta a fost posibilă datorită prelungirii liniei de metrou M3, care oferă legătură directă cu principalele zone de interes ale Bucureștiului. Astăzi, proximitatea față de metrou este unul dintre principalele criterii de care clienții țin cont atunci când vor să achiziționeze un apartament într-un ansamblu rezidențial. Directorul General al HILS Development a încurajat, de asemenea, colaborarea între sectorul public și privat pentru o dezvoltare sustenabilă, eco-friendly:

”Construim de 19 ani locuințe în Bucureşti, am  ajuns la 11.000 unități finalizate, pentru peste 30.000 rezidenți. Zona Pallady s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 10 ani, mai ales datorită prelungirii liniei de metrou M3. Întâi s-a dezvoltat zona comercială şi apoi cea rezidențială. De la următorul primar, oricare ar fi el, dorim un dialog. O dezvoltate sustenabilă nu se poate face decât printr-o colaborare public-privat. (…) Bucureştiul este foarte ofertant. Există încă multe foste platforme industriale abandonate, bine conectate, şi cred că vom vedea multe proiecte de regenerare urbană în următorii ani. Dezvoltatorii serioşi, cu pipeline, cu proiecte  valoroase vor rezista în piață. Piața locală este tânără încă, are cam 21 de ani. Locuințele viitorului trebuie să aibă elemente de sustenabilitate, eco-friendly”.

 

HILS Development a primit premiul „Best developer for new residential in Bucharest”

 

Bogdan Balasa - ZF Rezidential - premiu

 

În premieră, la ediția din acest an, Ziarul Financiar a premiat companiile de real estate, în semn de recunoaștere a muncii și a contribuției la dezvoltarea sectorului imobiliar. HILS Development, compania care finalizează 1 apartament la fiecare 2 ore lucrătoare a primit premiul „Best developer for new residential in Bucharest”. Cu aproximativ 11.000 de apartamente construite și vândute, HILS Development se concentrează în continuare pe construirea de ansambluri rezidențiale mixed-use, astfel încât să acopere fiecare sector al Capitalei și să ofere noilor comunități facilități esențiale prin integrarea de: clinici medicale, spații comerciale, farmacii, cafenele, școli și parcuri în ansamblurile rezidențiale.