HILS Development lansează platforma socială LIFE@HILS

LIFE@HILS este o platformă de responsabilitate socială

Compania anunță inițiative de impact pentru o dezvoltare urbană sustenabilă

 

HILS Development lansează platforma de responsabilitate socială Life@HILS și anunță susținerea unor inițiative de impact la nivel social, educațional și de mediu, derivate din misiunea companiei de a construi responsabil și de a transforma comunități. Proiectele de responsabilitate socială ale HILS Development sunt structurate pe patru piloni esențiali pentru dezvoltarea urbană – mediu, educație, solidaritate socială și conduită de business. Pe parcursul 2025, demersurile HILS de responsabilitate socială vor fi derulate alături de parteneri strategici, Salvați Copiii România, Asociația Parcul Natural Văcărești și UrbanizeHub.  

Iulia Iana - Head of Marketing HILS Development

 

„HILS Development are în ADN-ul său crearea, transformarea și dezvoltarea de noi comunități urbane. Ne-am implicat constant, în ultimii ani, atât în viața noilor comunități create în cadrul proiectelor rezidențiale HILS, cât și în susținerea unor cauze sociale și educaționale relevante pentru membrii comunităților noastre. Ne bucurăm să lansăm astăzi Life@HILS, platformă de responsabilitate socială care reflectă atât viziunea noastră pe termen lung pentru dezvoltarea Capitalei, cât și un model de implicare activă pentru fiecare dintre noi, locuitori ai Bucureștiului. Derulăm și susținem proiecte de impact pe fiecare dintre cei patru piloni de bază ai strategiei HILS – mediu, educație, solidaritate socială și conduită de business, inițiative adaptate la nevoile actuale ale bucureștenilor”, spune Iulia Iana, Director de Marketing HILS Development.  

„Comunități sigure pentru părinți și copii, în era digitală”, o serie de dezbateri organizate de Salvați Copiii și susținute de HILS Development  

HILS Development și Salvați Copiii România anunță un parteneriat menit să sprijine comunitățile să navigheze în siguranță în mediul digital. Astfel, HILS Development susține „Ora de Net”, un program al Salvați Copiii, în cadrul căruia va avea loc o serie de dezbateri, „Comunități sigure pentru părinți și copii, în era digitală”. Aceasta cuprinde patru evenimente dedicate părinților din București unde aceștia vor putea afla și discuta despre modul în care copiii pot folosi internetul într-un mod benefic și sigur. Subiecte precum educația digitală, sănătatea mintală în era tehnologiei și crearea unor reguli digitale sănătoase în familie vor fi abordate de experți în cybersecurity, specialiști în parenting și rețele de socializare, cărora părinții le vor putea adresa întrebări despre aspectele care îi preocupă.  

Datele celui mai recent studiu derulat de Organizația Salvați Copiii arată că peste 50% dintre copii s-au confruntat cu situații de cyberbullying, iar o mare parte dintre părinți declară că nu se simt suficient de pregătiți să gestioneze acest pericol din mediul online. Într-o lume în care accesul la internet începe de la vârste din ce în ce mai fragede, este nevoie mai mult decât oricând de sprijin constant și de instrumente clare care să îi ajute pe părinți să recunoască pericolele din mediul online și să își învețe copiii cum să navigheze în siguranță, dezvoltând în același timp un echilibru sănătos între viața reală și cea digitală”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv  al organizației Salvați Copiii.

  „București, orașul părinților”, o dezbatere organizată alături de UrbanizeHub 

„București, orașul părinților” este un demers HILS Development pentru a înțelege care sunt nevoile părinților din Capitală și cât de prietenos este perceput orașul de către părinți. Alături de UrbanizeHub, organizație dedicată promovării sustenabilității și inovației urbane în România, discutăm pe 27 mai despre nevoile identificate în rândul părinților din Capitală și cum putem transforma orașul într-un spațiu potrivit pentru aceștia și copiii lor. Evenimentul va cuprinde discuții cu experți relevanți din zona educației, administrației publice și urbanism, pentru a înțelege care sunt nevoile bucureștenilor pentru un oraș potrivit pentru părinți și copii, studii de caz relevante, precum și potențiale soluții în această direcție. 

HILS Brauner - ansamblu rezidential finalizat sector 3 Bucuresti

„Exploratori în lumea fluturilor de seară”, un eveniment dedicat comunității HILS Brauner 

Alături de echipa Asociației Parcul Natural Văcărești, HILS Development organizează evenimente speciale pentru mobilizarea comunităților deja formate din HILS Pallady, HILS Splai și HILS Brauner, respectiv tururi tematice și alte evenimente centrate pe promovarea biodiversității, a renaturării și a soluțiilor verzi în mediul urban. Primul din această serie este un eveniment dedicat comunității HILS Brauner, „Exploratori în lumea fluturilor de seară”, care va avea loc în 26 mai și urmărește familiarizarea copiilor și a părinților cu biodiversitatea urbană și rolul insectelor polenizatoare. Cele trei proiecte rezidențiale finalizate și locuite din portofoliul HILS Development, unde vor fi derulate asemenea activități, însumează o comunitate de peste 8.000 de locuitori. 

HILS Development gestionează șase proiecte rezidențiale large scale în estul Capitalei, dintre care două, HILS Pallady și HILS Splai, sunt vândute integral. HILS Brauner este un proiect rezidențial finalizat în 2024 și locuit deja, iar alte trei sunt în diverse etape de construcție – HILS Republica, HILS Sunrise şi HILS Titanium. În iunie 2025, HILS Development va finaliza prima fază a HILS Republica, respectiv două blocuri cu 369 de apartamente, parte a celui mai mare proiect de regenerare urbană din zona de est a Capitalei.  

Articol recomandat: