Ce înseamnă „Oraș de 15 minute”?

Ce înseamnă „Oraș de 15 minute”, conceptul integrat de HILS Development în ansamblurile rezidențiale

 

În orașele mari, distanțele nu mai sunt măsurate în kilometri, ci în cât timp pierzi stând în trafic pentru a ajunge de acasă la muncă, de la școală la doctor sau în alte locuri cum ar fi sala de sport sau magazin. Dar în ultimii ani, oamenii și-au schimbat prioritățile. Nu mai vor să petreacă mult timp în trafic pentru a ajunge într-o anumită locație. Acum pun preț pe sănătate și pe mai mult timp liber. Tocmai de aceea, conceptul „oraș de 15 minute” a devenit din ce în ce mai popular. Această idee, promovată de experți în urbanism precum Carlos Moreno, se concentrează pe nevoile oamenilor și își propune să creeze comunități unde locuitorii pot accesa serviciile necesare în doar 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta, de acasă.  

Din acest punct de vedere, HILS Development este o opțiune prioritară, construind ansambluri rezidențiale de mari dimensiuni și mixed-use, bazate pe conceptul „oraș de 15 minute”. Ți-ar plăcea să ai un apartament într-un oraș care îți oferă tot ce ai nevoie în maxim 15 minute? Avem astfel de apartamente de vânzare în zona Pallady, în ansambluri rezidențiale bazate pe conceptul „oraș de 15 minute”. Vino să vezi ce înseamnă mai exact conceptul „oraș de 15 minute” și ce beneficii vei avea dacă locuiești într-un ansamblu rezidențial construit pe baza acestei idei.   

 

HILS Brauner - harta

 

Ce este „orașul de 15 minute”?  

Conceptul orașului de 15 minute este o idee de organizare astfel încât toate nevoile importante ale oamenilor, cum ar fi mijloacele de transport în comun, magazinele, școlile și locurile de joacă sau relaxare să fie la o distanță de cel mult 15 minute de mers pe jos sau cu bicicleta de acasă. Asta înseamnă că dacă îți dorești să locuiești într-unul din ansamblurile HILS, nu trebuie să folosești mașina atât de des, ceea ce ajută la reducerea poluării și la menținerea unui oraș mai curat și mai sănătos.  

Pe lângă beneficiile pentru mediu, această organizare face orașul mai prietenos și formează comunități mai puternice prin promovarea interacțiunii sociale între cartiere.   

Beneficiile conceptului „oraș de 15 minute”:

Ai acces rapid la serviciile de bază, aproape de casă, astfel încât să nu mai fie nevoie să călătorești distanțe lungi cu mașina. Acesta este un punct cheie pentru a scurta timpul petrecut în trafic, fie că mergi la job, la școală sau la cumpărături.

Prin reducerea nevoii de deplasare cu mașina, conceptul contribuie semnificativ la reducerea poluării aerului și emisiile de gaze cu efect de seră.  

Un oraș de 15 minute pune mare accent pe mersul pe jos sau pe bicicletă și promovează activitatea fizică.  

Având facilități aproape de casă, cum ar fi parcuri, cafenele, spații de joacă și socializare, cât și magazine, încurajăm ideea de comunitate. Aceste locuri devin puncte de întâlnire care ajută la formarea unei legături puternice între membrii comunității. 

 

HILS Titanium - harta

Cum implementăm conceptul „oraș de 15 minute” în proiectele HILS Development? 

La HILS Development, integram modelul orașului de 15 minute prin includerea serviciilor și facilităților esențiale, de la centre comerciale, la parcuri și spații de agrement, toate dispuse strategic. Ca membru al comunității HILS, te vei bucura de spații verzi, locuri de joacă pentru copii, zone de relaxare și socializare. De asemenea, vei avea acces rapid la zona comercială Pallady, la grădinițele, școlile și liceele din apropiere, în maximum 15 minute de mers pe jos. Suntem mândri să fim pionieri în includerea acestui concept, demonstrând prin proiectele noastre că un astfel de viitor mai curat și mai sigur este posibil. 

 

Te încântă ideea de a locui într-un ansamblu rezidențial care a adoptat conceptul „oraș de 15 minute”? Ia-ți o garsonieră sau un apartament cu 2 sau 3 camere în HILS Titanium, aproape de toate facilitățile de care ai nevoie în fiecare zi!  

Ne găsești la 📍HILS Business Center, Bd. Theodor Pallady 66.